Wijzig uw taal inENGLISH
Vooraanstaand hydrauliek manifold systeem leverancier
Moog X700 Series 2-Way Servo Cartridge Valves with superior flow performance
16-09-2022
Laatste nieuws
 
16-09-2022

Hydroplus.nl

Moog X700 Series 2-Way Servo Cartridge Valves with superior flow performance

Moog’s new X700 Series Servo Cartridge Valves serve as robust throttle valves in electrohydraulic flow control systems, especially those requiring quick dynamic responses and high flows. Typical applications include die-casting, metal sheet forming, and presses, as well as other types of heavy industrial equipment.

The X700 Series Servo Cartridge Valves provide users with numerous advantages over other throttle valves.

The advantages at a glance:

 • Fast response time for high machine dynamics
 • New flow-optimized design with a significant increase in volume flow rate
 • Robust design for operating pressures up to 420 bar
 • Higher energy efficiency thanks to low internal leakage
 • Maximum flexibility through analog and fieldbus interfaces
 • Fail-safe options for applications with the highest safety requirements
Hydroplus en duurzaamheid
05-03-2019
 
05-03-2019
Hydroplus en duurzaamheid

Fossiele energiebronnen worden steeds kostbaarder. Daarnaast worden vanuit de maatschappelijke discussie hierover en vanuit de overheid het overgaan op andere energiesoorten gestimuleerd. Hydroplus, en haar zusterbedrijf Mabotec, zijn onlangs overgegaan op het deels zelf opwekken van de elektriciteitsvoorziening. Met het plaatsen van een oppervlakte van 812 m2 aan zonnepanelen wordt nu 136.000 kWh per jaar aan energie zelf opgewekt, hetgeen 35% is van het totale elektriciteitsverbruik.
Dit is mede mogelijk gemaakt door de oprichting van een eigen z.g. Groenfonds, van waaruit meer duurzame toepassingen worden gefinancierd.
Hydroplus vindt duurzaam ondernemen belangrijk en draagt zodoende een steentje bij aan de energietransitie en een schonere omgeving.

Hydroplus.nl Hydroplus.nl

MOOG is steeds bezig met het optimaliseren van haar producten
16-07-2018
 
16-07-2018
MOOG is steeds bezig met het optimaliseren van haar producten

MOOG is steeds bezig met het optimaliseren van haar producten. Het is interessant om te weten dat nu een nieuw Electro-Hydrostatisch Actuator Systeem beschikbaar is dat voorziet in modulaire bouwstenen voor industriële toepassingen. De belangrijkste voordelen zijn dat ze energiezuinig en milieuvriendelijk zijn. Daarnaast is sprake van een lage geluidsemissie en het aankunnen van hoge krachten zonder speling. Het zijn klantspecifiek ontworpen modulaire bouwsystemen. In de datasheets hieronder is meer informatie hierover te vinden.

Benadrukt wordt door de technici van MOOG dat de actuator centraal en compact op de machine of in de installatie gebouwd kan worden zodat geen grote oppervlakten nodig zijn zoals vaak bij een Hydrauliek Power Unit (HPU) het geval is.

MOOG’s nieuwe folder met Electro-Hydraulische producten
20-03-2017
 
20-03-2017
MOOG’s nieuwe folder met Electro-Hydraulische producten

MOOG heeft een nieuwe folder uitgebracht van haar Electro-Hydraulische producten. Deze producten van wereldklasse zorgen voor een maximale machineproductiviteit met een hoge mate van betrouwbaarheid en efficiëntie. De nieuwe folder is een handige samenvatting van de Elektro-Hydraulische componenten in het assortiment van MOOG.
Omdat kwaliteit één van Hydroplus’ handelsmerken is bij de productie van haar hydrauliek manifold systemen, passen wij ook de producten van MOOG toe. Hydroplus fungeert eveneens als reseller van deze producten.

 Link naar folder

Moog Radial Piston Pomp RKP 250
01-04-2016
 
01-04-2016
Moog Radial Piston Pomp RKP 250

Hydroplus' samenwerking met Moog garandeert de toepassing van moderne en de hoogste kwaliteit van componenten in haar hydraulic manifold systems. Regelmatig worden, als gevolg van research, nieuwe producten door Moog geproduceerd.

Een nieuwe versie van de Moog Radial Piston pomp is nu verkrijgbaar met variabele verplaatsing tot 250 cm? voor toepassingen die een hoge systeemdruk tot 350 bar (5.000 psi) vereisen, zoals machines voor metaalbewerking en persen, zware industrie en spuitgietmachines.

De nieuwe RKP 250 is hèt product van keuze voor significante dynamische regeling van hydraulische stroming en druk. De pomp is verkrijgbaar in een hoge druk versie voor een ononderbroken druk tot 350 bar (5,000 psi) en biedt volledige doorgang capaciteit. De pomp is ontworpen voor het gebruik in open- circuit systemen, heeft een grote aanzuigpoort en een zuigkanaal met geoptimaliseerde doorstroom. Hiermee wordt een stevige zuigkracht, een hoge maximum snelheid en een laag geluidsniveau verzekerd. De roterende groep van 9 zuigers die gebruikt wordt in de RKP 250 heeft de typisch geminimaliseerde zuiger speling volumes die leiden tot de laagste drukrimpel en de beste geluidsemissie, hetgeen kenmerkend is voor dit ontwerp.

Zoals het ontwerp van de kleinere RKP-types, is de RKP 250 uitgerust met het beproefde, robuuste controlesysteem met schuifslagring. Het exclusieve gebruik van ferrometalen met geharde, slijtvaste oppervlakken van de bewegende onderdelen leidt tot een uitstekende levensduur van deze productlijn. Met dit ontwerp kunnen ook speciale pompversies gebruikt worden met HFC en HFD vloeistoffen.

Moog biedt een modulair ontwerp aan met een arsenaal aan verschillende compensatoropties: drukcompensator (F2), gecombineerde druk- en stromingscompensator (R1), vaste verplaatsing (B1) en dubbele verplaatsing (N1).

De RKP-D met een zeer dynamische electro-hydraulische bediening (D1 - D8) kan eenvoudig worden geconfigureerd met de Moog Pump Configuration Software. Statusinformatie, ingestelde waarden en actuele waarden worden grafisch weergegeven voor snelle en eenvoudige performance monitoring, het oplossen van problemen en tuning.

Hydroplus' grootste hydrauliek manifold systeem.... tot nog toe
14-01-2014
14-01-2014
Hydroplus' grootste hydrauliek manifold systeem.... tot nog toe

In december 2013 heeft Hydroplus het tot nu toe grootste hydrauliek manifold systeem geleverd aan één van haar klanten. Met een totaal gewicht van 4.5 ton heeft Hydroplus zichzelf wederom overtroffen in de productie van geïntegreerde hydrauliek manifold systemen.
Het hydrauliek manifold systeem werd ontworpen in nauwe samenwerking met de klant en is ingezet als hoofdonderdeel binnen het hydraulisch systeem van een speciale heimachine voor de offshore industrie.
Het manifoldblok is gemaakt van HYT60 (+ 3.1 cert.) staal en werd vervaardigd door zusterbedrijf Mabotec, gespecialiseerd in de productie van grote blokken tot maar liefst 10 ton. Voor de opbouw van het systeem werden MOOG cartridges en SUN valves gebruikt.
Met de productie van dit grote manifold systeem laat Hydroplus wederom zien dat haast geen opdracht te "zwaar" is om te kunnen voldoen aan de vraag ten behoeve van zeer grote hydraulische toepassingen.

Onze stand was een interessante attractie voor velen die de Hannover Messe 2013...
01-05-2013
 
01-05-2013
Hydroplus op de Hannover Messe 2013

De Hydroplus stand was een interessante attractie voor velen die de Hannover Messe 2013 hebben bezocht. Hydroplus exposeerde op de Hannover Messe, zoals zij iedere 2 jaar doet. Voor veel partijen die affiniteit hebben met Hydrauliek manifoldsystemen was de stand van Hydroplus “the place to be”. Degenen die de Hannover Messe dit jaar hebben bezocht hebben bij ons verschillende innovatieve ontwikkelingen gezien.

Er was bijzondere interesse in de expositie van onze SUN configuratie, die 3 ontwikkelingsfasen liet zien: het bewerkingproces van het ruwe materiaal HYT60 tot een hydrauliek manifold en uiteindelijk tot een manifold systeem dat gebruikt wordt bij de hydraulische besturing van de Ampelmann Gangway (www.ampelmann.nl). Deze configuratie bevat maar liefst 56 verschillende SUN valves, hetgeen een wereldrecord is voor een SUN geintegreerd hydrauliek manifoldsysteem.

Hoewel het bedrijf MOOG GmbH dit jaar niet vertegenwoordigd was op de Hannover Messe, waren verschillende van hun technici speciaal bij ons aanwezig om MOOG’s producten te representeren en om te assisteren. Bezoekers hebben de bijzondere synergie gezien tussen Hydroplus and MOOG GmbH betreffende hun samenwerking.

Hydroplus wil iedereen bedanken die gelegenheid heeft gehad om onze stand op de Hannover Messe te bezoeken. Het was een genoegen u te mogen ontvangen. Degenen die Hydroplus’ nieuwste technologische ontwikkelingen niet heeft kunnen ervaren zijn van harte welkom voor een bezoek aan onze fabriek in Waalwijk !

HYDROPLUS presenteert MOOG’s nieuwste digital interface valve met ATEX certificatie.
27-03-2013
 
27-03-2013
HYDROPLUS presenteert MOOG’s nieuwste digital interface valve met ATEX certificatie.
 
Klanten die op zoek zijn naar producten met een ATEX Certificatie komen vele uitdagingen tegen, inclusief de behoefte aan hoge veiligheid, een gereduceerde downtime in 24 uur per dag/7 dagen per week processen, en specialistische technische ondersteuning. MOOG’s nieuwste explosion-proof assortiment is een serie van digitale valves met geavanceerde “parameter setting condition monitoring” en diagnostische mogelijkheden op afstand. Deze serie van ATEX II 2G Ex d e IIC TX Gb gecertificeerde producten is nu beschikbaar in allerlei maten met druk- en doorstroom gecontroleerde versies. Zij kunnen temperaturen doorstaan met waarden van T3 tot T6.
Om “downtime” te reduceren vanwege installatie en onderhoud, heeft Moog een unieke oplossing opgenomen in de ATEX Digital Interface Valve Series: de zgn. “hot pluggable connector capability”, die aansluiting van valves met de electriciteit ingeschakeld mogelijk maakt.
 
Kenmerken & voordelen: flexibiliteit, toegenomen “uptime”, Field-bus data transfer, eenvoudiger onderhoud en een makkelijk te hanteren interface.
 
MOOG’s verbeterde cartridge valves
03-03-2013
03-03-2013
MOOG’s verbeterde cartridge valves
 
Onze leverancier MOOG staat op het punt om verbeterde 2-way slip-in cartridge valves te introduceren die volledig ISO 7368 compatible zijn. Zij realiseren een kosten en energie sparende werking vanwege een grotere doorstroom, ondanks hun kleinere afmeting (hetgeen ook een kleinere manifold designs behoeft).
Andere wetenswaardigheden over deze nieuwe cartridge valves zijn:
 • de beste klasse in doorstroomratio;
 • lekvrije druk-valve functionaliteit;
 • richtinggevende- en drukfuncties voor alle maten met volledige range opties;
 • een robust design dat een opgevoerde druk tot 420 bar doorstaat;
 • en bewezen hoge betrouwbaarheid van Moogs producten.

Het gebruik van deze nieuwe cartridge valves door Hydroplus verbetert wederom het niveau van onze service naar klanten in de fluid power industrie.

 
 
Hydroplus exposeert wederom bij Hannover Messe 2013
08-02-2013
 

 

01-03-2013
Hydroplus exposeert wederom bij Hannover Messe 2013

 

Iedere twee jaar organiseert Hannover Messe grote evenementen voor 13 toonaangevende vakbeurzen. De wereld van de technologie komt bijeen op één locatie en focust op intelligente oplossingen die gericht zijn op economische activiteiten, resource reducties en de hoogste efficiëntie van processen binnen elk segment van het productieproces.
Bent u geïnteresseerd om Hannover Messe te bezoeken?
Klik op de link hieronder voor gratis kaartjes. Mocht u vragen hebben of hulp nodig hebben om uw gratis kaartje te krijgen, neem dan contact op met Karin Keetels at
Hydroplus presentation at Water Hydraulics Symposium
01-11-2012

1-11-2012

Presentatie Hydroplus tijdens Waterhydraulics Symposium

Zoals aangekondigd in ons laatste nieuwsbulitin, heeft Hydroplus samen met andere organisaties het Nederlandse Waterhydraulics Symposium gesponsord. Dit symposium heeft de toepassing van water, in plaats van olie, als een medium om kracht over te brengen behandeld.
Dhr. John Kruis van Hydroplus heeft een presentatie hierover gegeven tijdens het Waterhydraulics Symposium. Deze presentatie is met veel belangstelling ontvangen.
Klik op de link hieronder voor een copy (PDF) van deze presentatie.


Het hydrauliek symposium
03-09-2012

Het Hydrauliek Symposium

Op 13 september 2012 zal voor de 5de keer Het Hydrauliek Symposium worden gehouden. Dit congres voor hydrauliek specialisten wordt georganiseerd door de VPH (Vereniging Platform Hydrauliek) en de sectie Hydrauliek van de FEDA (Federatie Aandrijven en Automatiseren).

Het Hydrauliek Symposium zal mede in het licht staan van de nieuwe ontwikkelingen betreffende "Water Hydraulics"

HYDROPLUS is één van de sponsoren van Het Hydrauliek Symposium. Dhr. John Kruis van HYDROPLUS zal op dit symposium een lezing verzorgen. Wij nodigen u van harte uit hieraan deel te nemen. Meer informatie hierover vindt u door te klikken op de links hieronder. U kunt zich ook aanmelden via het aanmeldingsformulier.

HYDROPLUS wenst u alvast een nuttige en leerzame deelname toe!

NEW........ A BREAKTHROUGH IN THE WORLD OF FLUID POWER WHICH
25-05-2011

25 mei, 2011

NIEUW........ EEN DOORBRAAK DIE DE HUIDIGE CONCEPTEN VOOR HYDRAULIEK SYSTEMEN ZOU KUNNEN VERANDEREN

Voor de eerste keer ooit heeft HYDROPLUS B.V. thans een manifold system geïntroduceerd dat zeewater gebruikt als hydrauliek basis vloeistof.

Vanwege de welbekende bewustwording t.a.v. het milieu ontstaat binnen de offshore industrie een sterke vraag naar schone en milieuvriendelijke vloeistoffen bij het gebruik van hydrauliek systemen.
Ten behoeve van Deep-Sea Piling projecten heeft IHC-Hydrohammer onderzoek gedaan naar het gebruik van zeewater in plaats van olie als medium in hun hydrauliek systemen.

In 2009 is HYDROPLUS B.V. door IHC-Hydrohammer uitgenodigd voor een brainstormsessie om een manifold systeem te ontwikkelen dat bestand is tegen zeewater.
HYDROPLUS' engineer John Kruis nam deze uitdaging aan en ontwikkelde een systeem gebaseerd op een Duplex RVS manifold met speciale Inconel Staal cartridges.

Naast het produceren van de benodigde onderdelen is de besturingsmethode van de cartridges bijzonder. Vanwege dit specifieke ontwerp werken de cartridges met normale minerale hydrauliek olie.

Dit verbetert de werking van het systeem waardoor het betrouwbaarder en kostenbesparender is.

IHC verwacht voor deze systemen een groeiende markt in de toekomst. Wij wensen IHC veel succes toe.

Manifold; Materiaal, Duplex, gewicht 780 kg.
Medium, Zeewater 32°C
Werkdruk, 420 bar flow to 200 l/m
Cartridges:
afdichtingen
Materiaal, Inconel Staal met separate
NG32 and NG40 Werkdruk 420 bar
Pilots: Gebaseerd op regulaire Hydr. Componenten
Voordelen: Milieuvriendelijk
Bedrijfszeker
Kostenbesparend
Geen lange retoutleidingen nodig
Besparing gewicht en installatiekosten

Hydroplus exhibits at Hannover Messe 2011
16-05-2011

16 mei, 2011

Zoals in voorgaande jaren heeft Hydroplus wederom geëxposeerd op de Hannover Messe 2011 in Duitsland, die dit keer de beste resultaten in 10 jaar behaalde. De Hannover Messe is één van de toonaangevende internationale "fluid power" beurzen in de wereld.
Hydroplus behaalde geweldige successen in termen van interesse en reacties. Als vooraanstaand marktspeler in de wereld van hydrauliek manifold systemen heeft Hydroplus laten zien in staat te zijn te presteren met de hoogste technologische standaard die tegenwoordig vereist is. De Hannover Messe 2011 heeft Hydroplus' kring van samenwerkende partners en betrokken klanten aanzienlijk verbreed. Dit garandeert stabiliteit in de handhaving van haar alom gewaardeerde niveau van technologie en kwaliteit.

Onderzoek naar nieuwe mogelijkheden betreffende het gebruik van niet gebruikelijke vaste en vloeibare componenten is één van de uitdagingen van Hydroplus. Dit zou heel goed de huidige hydrauliek concepten kunnen veranderen.
Op dit moment onderzoekt Hydroplus het gebruik van roestvrij stalen manifold systemen. DUPLEX manifolds worden vervaardigd door Mabotec en speciale cartridges worden toegepast van het materiaal INCONEL.

Het is opnieuw duidelijk geworden dat de wereld van manifold systemen wordt beheerst door slechts een paar leiders in deze specifieke markt. Hydroplus heeft een gevestigde naam tussen deze leiders!

Invitation to Hannover Messe 2011
22-03-2011

22 Maart 2011

Hydroplus exposeert op de Hannover Messe 2011

Hydroplus supplies the biggest hydraulic manifold system in its history
01-07-2009

1 juli, 2009

Hydroplus levert grootste hydrauliek manifoldsysteem uit hun geschiedenis. Het betreft hier een besturingssysteem met de afmeting van 800x650x1050 mm en totaal gewicht van ca. 2600 KG.
Het blok is samengebouwd met Bosch Rexroth en MOOG componenten waaronder 3 x NG100 Safety Gate Valves van MOOG, die meer dan 20.000 Liters/minuut te verwerken krijgen.
Het manifoldsysteem is onderdeel van een Deining Compensatie Systeem in offshore toepassing.

 

Hydroplus heeft een order ontvangen van Bosch Rexroth voor het leveren van
15-06-2009
15 juni, 2009

Hydroplus heeft een order ontvangen van Bosch Rexroth voor het leveren van manifoldsystemen.
De waardering van Bosch Rexroth voor de speciale expertise van Hydroplus heeft geleid tot een overeenkomst voor de engineering en montage/testen van manifoldsystemen die toegepast worden in offshore-installaties.
Hierbij levert Bosch Rexroth componenten toe aan Hydroplus en worden de manifolds zelf geproduceerd bij Mabotec BV.
Het betreft hier een overeenkomst waarbij de keuze van samenwerking in plaats van concurrentie een voorbeeld mag zijn.
Flexibiliteit voorop!
Samenwerkingsovereenkomst tussen Hydroplus BV en Vos Hydraulics BV
01-03-2008
Waalwijk, 01 maart, 2008

Betreft: Samenwerkingsovereenkomst tussen Hydroplus BV en Vos Hydraulics BV.

In het najaar van 2006 kwam de heer Peter Vos ons team versterken. De explosieve groei van orders en tijdelijke afwezigheid van John Kruis bracht ons Hydroplus BV in een niet altijd eenvoudige positie. Dankzij de geweldige inzet van Peter Vos en Henk van Herwijnen hebben wij een en ander in ons bedrijf goed weten op te vangen.. Met John inmiddels weer volop in de running hebben wij momenteel te maken met een dermate groei van de orderportefeuille, dat wij de samenwerking met Peter graag willen continueren middels een langdurige samenwerkingsovereenkomst.

Peter Vos heeft onlangs zijn eenmanszaak omgezet naar Vos Hydraulics BV. Het is onze intentie om met dit bedrijf onze specialiteit en service op het gebied van Geïntegreerde Hydrauliek Manifold Systemen verder te versterken.
HYDROPLUS ONTVANGT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK
26-04-2006
HYDROPLUS ONTVANGT
VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK


Met enige regelmaat brengt de Vereniging Platform Hydrauliek een bezoek aan een aan de branche gelieerd bedrijf of instelling. Donderdagmiddag 26 april trad Hydroplus op als gastheer voor ruim dertig bij de vereniging aangesloten leden. Het werd naast een gezellig, bovenal een vaktechnisch interessante samenkomst.

Tijdens de rondgang door onze moderne bedrijfsruimten in Waalwijk ontspon zich op de test- en montageafdeling van Hydroplus een discussie over de reinheid van het product manifold bij aflevering aan de klant. De actualiteit van dit onderwerp zorgde voor een levendige discussie.

Wat Mabotec betreft wordt er naar geaccepteerde norm gereinigd en worden de manifolds in principe klaar voor montage toegeleverd. Er zijn echter nogal wat hydrauliek verwerkende bedrijven die een extra in- en uitwendige reiniging van alle te monteren componenten voorstaan. Het blijft altijd de vraag welke reiniging vereist wordt en hoe hoog de daar aan verbonden kosten en wie daar uiteindelijk de rekening voor wil betalen.

Ook enkele door ons toegepaste speciale cartridges trokken de aandacht en werden uitvoerig door de platformleden besproken. Hydroplus, in de persoon van John Kruis, beschikt over een uitgebreide expertise op het terrein van deze specialistische techniek. De door ons toegepaste producten van Moog-Hydrolux behoren tot de absolute top binnen de cartridgetechniek.

De leerzame en geanimeerde middag werd volgens goed Brabants gastheerschap afgesloten met een hapje en een drankje.

Geïnteresseerd in een uitgebreide rondleiding door onze bedrijven, neem contact op met John Kruis, tel. +31 (0) 416 352045 en john.kruis@hydroplus.nl

Voor meer informatie over de Vereniging Platform Hydrauliek en haar activiteiten zie www.platform-hydrauliek.nl

Hydroplus b.v. will be exhibiting at this year’s Hannover Messe on the Dutch
05-04-2005NIEUWSBRIEF BETREFT HANNOVER MESSE 11-15 APRIL 2005, HANNOVER,DUITSLANDHydroplus BV is op de Hannover Messe vertegenwoordigd op het Nederlands paviljoen Aandrijftechniek. Dit paviljoen is te vinden in Hal 20 en heeft een totaaloppervlak van bijna 100 m2. (zie hallenplattegrond, zuidzijde C15).>

Samen met mede-exposant Mabotec BV verzorgt Hydroplus een interessante presentatie met als centraal thema 'engineering en productie van hydrauliek manifoldsystemen'. In samenwerking met Hannover Consultancy BV wordt een transparante stand gebouwd waarin een breed scala aan producten te zien is, waaronder een manifold met een gewicht van tweeduizend kilo. Bezoekers kunnen rekenen op een deskundige voorlichting over de talloze aspecten die een rol spelen bij het ontwerp, productie en montage van manifold-besturingssystemen. Met name op het gebied van de zogeheten cartridge-techniek heeft Hydroplus BV inmiddels een grote know-how opgebouwd.

Wilt u meer informatie over Hydroplus in het algemeen of over onze aanwezigheid in Hannover stuur gerust een email naar:

Wij ontmoeten u graag in Hannover!


Zie ook: www.motion-drive-hannover.com


Projecten

Van inspiratie tot innovatie: bekijk onze belangrijkste projecten.
Een doorbraak
Vanwege de welbekende bewustwording t.a.v. het milieu ontstaat binnen de offshore industrie een sterke vraag naar schone en milieuvriendelijke vloeistoffen bij het gebruik van hydrauliek systemen. Ten behoeve van Deep-Sea Piling projecten heeft IHC-Hydrohammer onderzoek gedaan naar het gebruik van zeewater in plaats van olie als medium in hun hydrauliek systemen. Voor de eerste keer ooit heeft HYDROPLUS BV thans een manifold system geïntroduceerd dat zeewater gebruikt als hydrauliek basis vloeistof.